Een bouwproject, dat onderneemt u maar eens, of hooguit een paar keer in uw leven. De architect is degene die uw droom vertaalt naar de werkelijkheid. Dan wilt u bij de keuze van die architect toch niet over 1 nacht ijs gaan?

Hoe ik werk

Ik begrijp uw bezorgdheid. Uw dilemma’s. Kan me inleven in uw toekomstbeeld. Want ik ga transparant en open met u in gesprek. Alles ligt open op tafel: financiën, mogelijkheden, onmogelijkheden en bedenkingen. Dit betekent ook dat ik in alle eerlijkheid adviezen geef waar andere partijen in het proces niet op zitten te wachten. Adviseren om iets niet te doen, bijvoorbeeld. Uw belang staat altijd voorop. Ik zet mijn handtekening alleen onder werk waar ik volledig achter kan staan: het moet verantwoord, rendabel en esthetisch zijn.

Achtergrond 

albert architect aan de vecht
Albert aan de Vecht

Als praktische jongen met een brede belangstelling koos ik al vroeg voor een loopbaan in ontwerp, voorbereiding en begeleiding van bouwprojecten. Om ook mijn creativiteit te ontwikkelen startte ik naast mijn toenmalige baan als opzichter/tekenaar in 1980 met de opleiding tot architect aan de Academie van Bouwkunst in Groningen. Sindsdien ben ik zelfstandig architect in Hardenberg, Overijssel. Dit combineer ik met mijn liefhebberijen fotografie en video(bewerking) en het verzamelen en restaureren van klassiekers: een BMW motorfiets en Citroen DS automobielen.

CV

  • 1969 – MTS Bouwkunde Hoogeveen
  • 1970 – HTS Bouwkunde Zwolle (voorbereidend jaar)
  • 1972 – kaderopleiding militaire dienst te Ermelo / dienstplichtige Assen
  • 1975 – BNA avondopleiding tot opzichter tekenaar (HBO niveau)
  • 1973 – 1982 tekenaar/projectleider bij architectenbureau in Hardenberg: werkzaamheden in de particuliere en seriematige woningbouw, winkelpanden, scholen
  • 1986 – architectendiploma Academie van Bouwkunst Groningen / onderwijsbevoegdheid
  • 1983 tot heden – architect met een eigen bureau in Hardenberg, gespecialiseerd in winkelpanden, scholen, particuliere bouw, winkels met appartementen, praktijkruimtes, herbestemming en restauratie van monumenten
  • 2005 tot heden – diverse cursussen op het gebied van 3D ontwerp / BIM gebouwmodellen