Uitbreiding kerk Heemse

De Hessenwegkerk in Heemse liep tegen een aantal bouwkundige beperkingen aan. Het liturgisch centrum, maar ook de toren van de kerk, waren gedateerd. Ze waren toe aan een herinrichting: nieuw meubilair, een trapopgang en een nieuwe entree.

Werkwijze

Het eerste project was de herinrichting van het liturgisch centrum en het zalencomplex. Het geheel was toe aan een upgrade. De balustrade van de galerij, bijvoorbeeld, was te hoog. Daardoor hadden niet alle galerijbezoekers voldoende zicht op de voorganger.

Daarna was het torencomplex aan de beurt. De entree -in de toren zelf- was te smal, waardoor bezoekersstromen vastliepen. De toren moest dus opnieuw ingericht en uitgebouwd worden.

Resultaat

Het liturgisch centrum en de toren zijn volledig opnieuw ingericht, inclusief nieuw interieur. De stoelen, tafels en alle andere interieurelementen zijn nu 1 met het gebouw. In de toren komen bezoekers nu binnen in een open entree. Er is een nieuwe trap en een nieuwe galerij. De entree van de kerk is hiermee omgevormd tot een ontmoetingsruimte, die mensen uitnodigt tot conversatie.